گروه مهندسی طراحی سایت افق

ارئه دهنده طراحی و توسعه وب سایت

ما حضور شما در دنیای دیجیتال مارکتینگ ثبات میدهیم

نمایش ویدیو درباره شرکت طراحی سایت

FTP چیست و چگونه کار می کند

FTP  پروتکل انتقال فایل

FTP چیست و چگونه کار می کند؟

اگر به موضوعاتی مانند طراحی سایت، پشتیبانی سایت و مواردی از این دست علاقه دارید و مدتی است وارد دنیای پر رمز و راز اینترنت شده اید، حتما تاکنون عبارت FTP به گوشتان خورده است و سوالاتی در این مورد برایتان پیش آمده است. در این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ همه سوالات خود در مورد پروتکل قدیمی و پرکاربرد FTP را بیابید.

پروتکل FTP چیست؟

FTP مخفف عبارت انگلیسی File Transfer Protocol یا “پروتکل انتقال فایل” بوده و روشی است که میتوان از آن برای دانلود، آپلود و انتقال فایل‌ها بین دو یا چند سیستم کامپیوتری یا از مکانی به مکان دیگر در بستر اینترنت استفاده کرد. برای این که بهتر درک کنید پروتکل FTP چیست بیایید در ابتدا بررسی کنیم پروتکل در فضای اینترنت و شبکه چه معنا و مفهومی دارد؟

پروتکل مجموعه قوانین، استانداردها و سیاست‌هایی است که مشخص می کند دو کامپیوتر (یا هاست) درون یک شبکه چگونه و در چه چارچوبی باید با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید قدمت پروتکل FTP به بیش از 50 سال پیش باز می‌گردد و امروزه پروتکل های شبکه زیادی از جمله HTTP و HTTPS (پروتکل مورد استفاده در وب سایت‌های اینترنتی)، DNS (پروتکلی که آدرس IP هاست را به دامنه سایت متصل می کند) و … به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند که توضیح و شرح همه این پروتکل ها در این مقاله نمی گنجد.

wepik export 20231103164619v8Jj - FTP چیست و چگونه کار می کند

تاریخچه و علت پیدایش FTP چیست؟

آگاهی از تاریخچه و علت پیدایش اف تی پی ما را یک قدم به دانستن پاسخ سوال نزدیکتر می‌کند. پروتکل FTP برای اولین بار در دهه 70 میلادی، توسط یک دانشمند علم کامپیوتر به نام Abhay Bhushan Pandey مطرح و به کار گرفته شد. در آن زمان پروتکل اف تی پی به نام RFC114 شناخته می شد و هدف از ابداع آن، تبیین نوعی متد استاندارد برای تبادل فایل و اطلاعات بین چند کامپیوتر در یک شبکه نه چندان بزرگ بود که برخی از اعضای این شبکه، مراکز نظامی و دانشگاهی بودند.

با توجه به این که در آن زمان تعداد کامپیوتر ها و افرادی که در آن شبکه کوچک عضو بودند؛ بسیار کم بود مسائلی از قبیل امنیت FTP خیلی مهم به نظر نمی‌رسید. به مرور زمان که تعداد سیستم ها و اعضای آن شبکه بیشتر شد؛ مسائل امنیتی و ایجاد بستری مطمئن برای انتقال فایل ها توسط پروتکل اف تی پی مطرح شد. برای برقراری امنیت در تبادل فایل در بستر شبکه از طریق پروتکل اف تی پی،

متخصصان به این فکر افتادند که این protocol را به ورژن های پیشرفته تر و ایمن تر آن یعنی RFC 2228 و RFC 2428 ارتقا دهند. FTP بر پایه TCP/IP بنا شده است و برای ایجاد ارتباط استاندارد بین دو سیستم در این پروتکل، پورت 20 (مرتبط کردن سرور و کلاینت) و پورت 21 (منتقل کردن فایل ها) در یک شبکه به کار گرفته می شوند.

سرور و کلاینت در پروتکل FTP چیست؟

اف تی پی کلاینت و اف تی پی سرور به زبان ساده دو نرم افزار مخصوص هستند که برای برقراری ارتباط از طریق پروتکل FTP ضروری و غیر قابل حذف می باشند. FTP client و FTP server برای تسهیل روند ارتباط گیری از طریق پروتکل FTP توسط توسعه دهندگان و کدنویسان تعبیه شده اند. تا قبل از ابداع این دو نرم افزار، استفاده از پروتکل FTP فقط با برنامه نویسی ممکن بود که انتقال فایل بین چند کامپیوتر را به کاری تخصصی و دشوار تبدیل می کرد. بیایید تا کمی تخصصی تر بررسی کنیم که سرور و کلاینت در پروتکل FTP چیست؟

 FTP client چیست؟

زمانی که قصد دارید به عنوان یک کاربر از پروتکل اف تی پی برای جابجایی، دانلود یا آپلود یک فایل استفاده کنید؛ باید نرم افزارهای خاصی را به کار ببرید که اصطلاحا به آن ها اف تی پی کلاینت یا FTP client گفته می شود. نرم افزار های اف تی پی کلاینت از نظر ظاهر و گرافیک شبیه دیگر نرم افزارهایی هستند که روی کامپیوتر خود نصب می کنید. FTP client روی همه سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس قابل نصب و اجرا است. خوشبختانه برنامه های اف تی پی کلاینت کاربری ساده دارند و به کمک آن ها می توان عملیات جابجایی و دانلود فایل ها را سرعت بخشید.

FTP server چیست؟

زمانی که شما یک نرم افزار اف تی پی کلاینت را روی کامپیوتر خود نصب و راه اندازی می کنید، باید نرم افزاری با کارایی و عملکرد همسان و تقریبا مشابه روی سرور نیز نصب شود تا ارتباط بین دو سیستم از طریق پورت ۲۰ و ۲۱ به درستی برقرار شود و شما بتوانید فایل های مورد نیاز خود را از روی سرور دانلود کنید. نرم افزار FTP server موظف است با کلاینت ارتباط برقرار نماید و همچنین دستورات فرستاده شده از سوی کلاینت به سرور را پردازش کرده و روی آن عملیات های خاصی انجام دهد.

بهترین FTP client ها کدام اند؟

حال که متوجه شدیم سرور و کلاینت در پروتکل FTP چیست، بیایید با هم بررسی کنیم که کدام نرم افزارها بهترین گزینه برای کلاینت هستند و هر کدام از آن‍ها روی چه نوع سیستم عامل هایی نصب و اجرا می‌شوند. نرم افزارهای اف تی پی کلاینت که در ادامه فهرست کرده ایم، همگی بستری ایمن ( با پروتکل FTPS هماهنگ هستند) برای تبادل و جابجایی فایل فراهم کرده و دارای رابط کاربری گرافیک یا GUI هستند؛ از این رو کار کردن با آن ها پیچیده نبوده و برای افرادی که دانش برنامه نویسی ندارند نیز مناسب اند.

نرم افزار کلاینت FileZilla

شاید تاکنون نام FileZilla را شنیده باشید. افراد زیادی در سراسر جهان از این کلاینت محبوب استفاده می‌کنند. این برنامه را می‌توانید به رایگان روی سیستم های ویندوز، لینوکس و مک نصب و اجرا نمایید. گرافیک و رابط کاربری نرم افزار کلاینت FileZilla آن چنان چنگی به دل نمی زند. اما امکانات و فیچرهای خوب این برنامه که در سطوح مختلف از مبتدی تا پیشرفته طبقه بندی شده اند و همچنین کاربری آسان این اپلیکیشن، کمبود جلوه های گرافیکی زیبا را جبران می‌کند.

به کمک نرم افزار FileZilla می توانید عملیات انتقال فایل را به سادگی با کشیدن و رها کردن انجام دهید، اطلاعات مورد نظر خود را نشانه گذاری کنید، سرعت دانلود و آپلود فایل را تغییر داده و محدودیت‌های آن را رفع کنید. از  پروکسی استفاده کنید، عملیات جابجایی فایل ها بین دو کامپیوتر را متوقف کرده و دوباره ادامه دهيد

نرم افزار کلاینت FireFTP

بسیاری از ما زمان زیادی را به وب گردی و استفاده از مرورگر ها اختصاص می‌دهیم، همین مسئله باعث شده است که برنامه نویس‌ها افزونه‌های زیادی را برای استفاده بهینه تر از مرورگرها تدوین کنند که FireFTP یکی از آن ها می‌باشد. این افزونه نوعی اف تی پی کلاینت است که با مرورگر فایرفاکس سازگاری داشته و شرایط لازم برای استفاده از پروتکل های FTP و نیز FXP را مهیا می‌کند. FireFTP امکانات خوبی از جمله ویرایش و ادیت متن، متوقف کردن و از سرگیری دانلود یا آپلود فایل، سازگاری با پروکسی و … را دارا می باشد و استفاده از آن برای کسانی که مرورگر فایرفاکس را زیاد به کار می‌برند، توصیه می شود‌.

نرم افزار کلاینت Cyberduck

به کمک نرم افزار کلاینت Cyberduck می‌توانید پروتکل‌های شبکه زیادی را اجرا کنید، مانند پروتکل‌های FTP ،WebDav ،Amazon S3 ، SFTP و … ساده بودن Cyberduck در کنار رابط کاربری غیر پیچیده و ساده آن از جمله مزیت ها و نقاط قوت این نرم افزار در مقایسه با سایر کلاینت ها می باشد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید Cyberduck در ابتدا فقط مختص سیستم‌های مک بود و بعدها شرکت سازنده این برنامه ورژن ویندوز سایبر داک را ساخت و در بین علاقمندان توزیع کرد.

این نرم افزار اف تی پی کلاینت با داشتن رابط کاربری جالب و آسان، به خصوص برای کاربرانی که در دنیای شبکه و اینترنت تازه وارد و مبتدی هستند، مناسب است. هم اکنون این برنامه برای سیستم‌های مک و ویندوز قابل اجرا و استفاده می باشد.

نرم افزار کلاینت Turbo FTP

لازم است بدانید پروتکل قدرتمند اف تی پی فقط مخصوص کامپیوتر و لپ تاپ نیست. در گوشی‌های هوشمند با نصب نرم افزار FTP client مناسب می توان از روش اف تی پی برای انتقال فایل و داده های تلفن همراه استفاده کرد. یکی از اپلیکیشن های اف تی پی کلاینت عالی برای گوشی یا تبلت‌های اندروید اپ Turbo FTP می‌باشد. از این اپلیکیشن استاندارد که در گوگل پلی عرضه می شود، می توان برای مدیریت فضای FTP و انتقال فایل های درون حافظه داخلی و SD card گوشی موبایل استفاده کرد.

محیط FTP چگونه است؟

بسیاری از افرادی که در جست و جوی پاسخ سوال FTP چیست بوده و هنوز فضای داخلی و محیط این پروتکل را ندیده اند، تصور می کنند اف تی پی نوعی نرم افزار مبتنی بر کد نویسی بوده که فقط مهندسان کامپیوتر از آن استفاده می کنند؛ یا این ذهنیت اشتباه در آن ها به وجود آمده که برای بارگذاری کردن، جابجایی و دریافت فایل ها در اف تی پی باید کدهای پیچیده ای بنویسند.

حقیقت این است که محیط FTP مانند پوشه ها یا فولدرهای کامپیوتر است که در آن سلسله مراتب درختی رعایت شده است. این روش چینش فایل‌ها باعث جلوگیری از سردرگمی و سریع تر یافتن داده های مورد نیاز می شود. در واقع، فضای اف تی پی تا حد زیادی شبیه فایل اکسپلورر در ویندوز و یا Finder در سیستم های مک می‌باشد.

جالب است که بدانید سادگی و کارایی بالای پروتکل اف تی پی سبب شده است که بسیاری از برندهای مطرح دنیا از جمله شرکت ادوبی Adobe کاربران خود را به استفاده از FTP برای دانلود نرم افزار های خریداری شده از شرکت ترغیب کنند.

البته این که همه کاربران و مشتریان یک شرکت بزرگ به سرور های اف تی پی آن مجموعه دسترسی داشته باشند ممکن است در دراز مدت از نظر امنیت مشکل ساز شود. علت کاهش امنیت سرورهای اف تی پی در صورت دسترسی تعداد زیادی از کاربران این است که با گذشت زمان احتمال دارد برخی از کاربران عمدا یا سهوا فایل های آلوده، ویروسی، خطرناک و یا ناقص را در سرور آپلود کنند و شرکت برای پاکسازی سرورهای اف تی پی متحمل ضررهای مادی و معنوی زیادی شود.

 لازم به ذکر است که در سال های اخیر استفاده از نرم افزارهای کلاینت تنها روش دسترسی و مدیریت فایل های اف تی پی نبوده و برخی از مرورگر ها از قبیل گوگل کروم و فایرفاکس به کاربران اجازه می دهند فایل های FTP را مشاهده کرده یا دانلود نمایند. اما امکان آپلود فایل در اف تی پی از طریق این مرورگرها وجود ندارد.

کاربرد پروتکل FTP چیست؟

برای این که بدانید کاربرد FTP چیست باید یادآور شویم عبارت اف تی پی مخفف “پروتکل انتقال فایل” بوده و در نتیجه، اصلی ترین و کلیدی ترین کاربرد FTP در جابجایی، دانلود و آپلود فایل ها از یک سیستم به یک سیستم دیگر خلاصه می شود. برای مثال اگر شما توسعه دهنده وب باشید، می توانید از پروتکل اف تی پی برای منتقل کردن فایل ها و داده های مورد نیاز از سیستم خودتان به سرور وب سایتی که مشغول طراحی یا توسعه آن هستید، بهره ببرید.

پروتکل اف تی پی به خصوص برای طراحی وب سایت های وردپرسی مناسب است.‌ همانطور که می دانید وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا بوده و برای نصب و راه اندازی آن روی یک وب سایت باید فایل های این نرم افزار را از طریق اف تی پی روی سرور سایت کپی و سپس نصب کنید. برخی از سایت ها که فایل هایی با حجم بالا برای مثال فیلم و سریال یا نرم افزارهای حجیم را در اختیار کاربران خود قرار می دهند؛ برای آپلود کردن این فایل های بزرگ روی سرور سایت خود از پروتکل FTP استفاده می کنند.

دقت کنید که شما به عنوان کاربر نیازی نیست برای دانلود کردن این گونه فایل ها از نرم افزارهای کلاینت اف تی پی استفاده کنید. کافی است لینک دسترسی به این فایل ها را در اختيار داشته باشید تا با استفاده از هر مرورگری فایل های مذکور را دانلود نمایید. به صورت مشابه می توان گفت که از پروتکل اف تی پی می شود برای به اشتراک گذاری یک یا چند فایل با دوستان، همکاران یا مخاطبان خود استفاده کرد. برای مثال در بسیاری از دانشگاه ها، اساتید فایل ها و جزوات آموزشی خود را از طریق پروتکل اف تی پی در اختیار دانشجویان قرار می دهند.

به طور جزئی تر اگر بخواهیم کاربردهای اف تی پی را بررسی کنیم باید بگوییم که این پروتکل شرایطی را برای دانلود از یک سیستم، آپلود بر روی یک دستگاه، ایجاد دایرکتوری روی سیستم یا حذف آن، تدوین گزارش از فایل ها و اطلاعات موجود در یک دستگاه‌، سرچ کردن و یافتن داده های مورد نظر، عوض کردن نام یک فایل، جابجا یا حذف نمودن فایل در یک سیستم و بکاپ گرفتن از فایل های سیستم فراهم می کند‌.

تذکر:

اگر می خواهید اطلاعات مهم و حیاتی را از طریق پروتکل FTP جا به جا کنید بهتر است حتما نسبت به امن بودن پروتکل اطمینان حاصل کنید و قبل از هر گونه انتقال فایل، اقدامات امنیتی و رمزگذاری را به درستی روی اف تی پی اجرا نمایید.

شاید براتون جالب باشد: بهترین شرکت طراحی سایت  طراحی فروشگاه اینترنتی در تهران

wepik export 202311031648316cYK - FTP چیست و چگونه کار می کند

روش کار پروتکل FTP چیست؟

در این بخش می خواهیم به این موضوع بپردازیم که روش کار FTP چیست تا چگونگی عملکرد این پروتکل را بهتر درک کنیم. پروتکل FTP روشی برای برقراری ارتباط بین دو کامپیوتر یا مکان مجازی در بستر اینترنت می باشد. اگر بخواهیم روش عملکرد اف تی پی را با یک مثال ساده سازی کنیم؛ می توانیم اف تی پی را به یک پل یا محل عبور بین دو شهر که هر کدام در یک طرف دره ای عمیق قرار گرفته اند؛ تشبیه کنیم.

برای این که ساکنین این دو شهر بتوانند از پل اف تی پی عبور کرده و با یکدیگر معاشرت و تبادل کالا داشته باشند؛ نیاز به ارائه مدارک و اخذ مجوز عبور دارند. لازم به ذکر است که نوع خاصی از سرورهای اف تی پی هستند که به همه مردم اجازه می دهند بدون گرفتن جواز عبور به تمامی فایل های آن ها دسترسی داشته باشند.‌ این نوع سرورهای قابل دسترس عموم، اف تی پی ناشناس یا Anonymous نامیده می شوند. برقراری ارتباط با پروتکل اف تی پی به کمک دو کانال اصلی و جداگانه انجام می شود.

کانال فرمان یا Command channel  در FTP چیست؟

کانال اف تی پی، متصدی بررسی دستورالعمل ها و جواب آن ها می باشد. بدین معنی که کانال فرمان بین سرور و کلاینت ارتباط برقرار کرده و فرآیند احراز هویت را اجرا می کند. این کانال همچنین در مورد این موضوع که کدام یک از فایل های کامپیوتر مجاز اند از طریق پروتکل اف تی پی در دسترس باشند؛ اطلاعاتی را در خود گنجانده است.

کانال داده یا Data channel در FTP چیست؟

این کانال اف تی پی مسئول توزیع داده و انتقال فایل ها بین دو کامپیوتر بوده و پروسه تبادل فایل ها از طریق این کانال اتفاق می افتد. برقراری ارتباط و اتصال از طریق اف تی پی به دو شکل فعال active و غیر فعال passive اتفاق می افتد.

اتصال فعال یا active در FTP چیست؟

در روش اتصال اکتیو و فعال که رایج‌ترین روش برقراری ارتباط بین دو سیستم می باشد؛ یوزر برای دانلود یا آپلود کردن فایل ها به کمک پروتکل اف تی پی از سرور تقاضا می کند که کانال های ذکر شده در بالا را ایجاد کند و اتصال شکل گیرد. در صورتی که کاربر قبلا احراز هویت و تایید شده باشد؛ سرور اجازه ساخت کانال ها و شکل گیری اتصال را به کاربر می‌دهد.

اتصال غیر فعال یا passive در FTP چیست؟

در برخی موارد کامپیوتر و دستگاهی که کاربر از آن استفاده می کند؛ توسط تنظیمات امنیتی خود سیستم مانند فایروال FireWall یا دیوار آتش پشتیبانی و حراست می شود. در چنین مواردی، تبادل و جابجایی فایل ها به شکل اکتیو و فعال مختل شده یا با مشکل مواجه می شود.

فایروال در هر سیستم به گونه ای طراحی شده است که اجازه نمی دهد یک سیستم خارجی به دستگاه مورد نظر نفوذ کرده و در آن تغییراتی ایجاد کند. در صورت مداخله فایروال در برقراری ارتباط به روش active از اتصال غیر فعال passive استفاده می شود. تفاوت اتصال فعال و غیر فعال در میزان دخالت سرور است. در حالت اتصال passive، سرور دیگر هیچ دخالتی در شکل گیری و مدیریت ارتباط بین دو سیستم نداشته و به قولی این خود کاربر است که تعیین می کند دستورالعمل ها و روش تبادل داده یا فایل به چه صورت باشد و سرور فقط از این دستورات فرمان‌برداری می کند.

راه های استفاده از FTP چیست؟

حال که پی بردیم طرز کار پروتکل FTP چیست به یکی از مهم ترین سوالاتی که در رابطه با اف تی پی مطرح می شود؛ می رسیم: این که چگونه می توانیم از FTP استفاده کنیم؟ برای به کارگیری پروتکل اف تی پی سه روش عمده وجود دارد:

استفاده از نرم افزارهای FTP Client

همانطور که پیش تر اشاره کردیم؛ یک روش آسان و کاربردی برای استفاده از پروتکل اف تی پی به کارگیری نرم افزارهای کلاینت روی سیستم و ارتباط با سرور از طریق این برنامه ها می باشد‌.

نرم افزارهای اف تی پی کلاینت مانند filezilla و ulletProof FTP و WS FTP Professional و FTP Explorer و CuteFTP و Smart FTP و Cyberduck و FireFTP و Turbo FTP دارای امنیت بالا و کاربری متنوع و آسان هستند و به ویژه در بین توسعه دهندگان وب محبوبیت زیادی دارند.

روش دریافت و ارسال فایل به کمک نرم افزارهای اف تی پی کلاینت به راحتیِ کشیدن و رها کردن یا به عبارتی drag and drop می باشد. از این رو برای استفاده از کلاینت ها نیازی به دانش کد نویسی و نوشتن کدهای طولانی نبوده و محیط گرافیکی برنامه کار کردن با آن را ساده تر و جذاب تر می نماید.

استفاده از مرورگرهای آنلاین

یکی دیگر از روش های ساده برای استفاده از پروتکل اف تی پی به کارگیری مرورگرهای اینترنتی مانند گوگل کروم یا موزیلا فایرفاکس می باشد. در این روش باید آدرس اف تی پی مورد نظر خود، برای نمونه  ftp.test.com را در مرورگر وارد نموده و سپس در صفحه لاگین سایت، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید.

کاربرد استفاده از مرورگرها در FTP چیست؟ این روش بیشتر برای جست و جو، یافتن، خواندن یا دانلود فایل در یک محیط اف تی پی مناسب است زیرا با استفاده از مرورگر، امکاناتی از قبیل آپلود کردن فایل یا ارسال اطلاعات وجود ندارد. به علاوه، لازم به ذکر است که روش استفاده از مرورگرها نسبت به روش نرم افزارهای کلاینت یا خط فرمان، امنیت و سرعت کمتری دارد.

استفاده از خط فرمان یا Command Line

قدیمی ترین و در عین حال پیچیده ترین روش دسترسی و استفاده از اف تی پی، به کارگیری خط فرمان یا Command line می باشد. برای اجرای این روش در سیستم های ویندوزی از محیط CMD استفاده می شود و در سیستم های مک یا لینوکسی از Terminal.

اگر تا کنون از این محیط ها استفاده نکرده اید یا حتی اسم شان به گوش تان نخورده است، جای نگرانی نیست؛ زیرا روش های نرم افزار کلاینت و مرورگرهای اینترنتی جایگزین مناسبی برای روش خط فرمان به شمار می آیند.

روش Command line همانطور که از نامش پیداست، از کدهای دستوری برای ارتباط با سرور اف تی پی استفاده می کند و از رابط گرافیکی و ظاهر جذابی برخوردار نیست. این روش به دلیل پیچیدگی و غیر گرافیکی بودن کمتر بین کاربران محبوبیت داشته و به ندرت استفاده می شود.

البته شایان ذکر است که برخی از وب مستر ها و توسعه دهندگان هنوز هم از روش خط فرمان برای اتصال به اف تی پی استفاده می کنند زیرا در این روش امکان اجرای دستورهای پیچیده وجود دارد که ممکن است با دیگر متدها اجرای چنین دستوراتی امکان پذیر نباشد‌.

شاید براتون جالب باشد:سئو در تهران طراحی فروشگاه آنلاین

wepik export 2023110316510849OK - FTP چیست و چگونه کار می کند

امنیت FTP چگونه است

طراحی و ابداع پروتکل FTP به ۵۰ سال قبل باز می گردد، زمانی که تعداد کاربران و سیستم های حاضر در شبکه های کامپیوتری بسیار کم بود و هنوز مسائلی از قبیل امنیت سایبری یا رمزنگاری مطرح نشده بودند.

در پروتکل اف تی پی هیچ داده و فایلی رمزنگاری یا Encrypted نمی شود‌.‌ به همین دلیل یک شخص هکر یا خراب کار می تواند به راحتی به مبادلات، ارتباطات، داده ها و فایل های اف تی پی دسترسی پیدا کند. دسترسی آسان به اف تی پی و محتوای آن می تواند عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد از جمله جاسوسی اطلاعات، شنود مکالمه ها، دزدیدن فایل ها، تغییر اطلاعات حیاتی یک سایت و …

برای ايمن سازی فضای FTP متخصصان نسخه ارتقا یافته و امن اف تی پی به نام FTPS را ارائه کردند که ایرادات امنیتی پروتکل FTP را نداشت و همه اطلاعات در آن رمزنگاری شده بود. رمزنگاری سبب می شود هیچ کس به غیر از خود کاربر نتواند به داده ها و فایل های سرور اف تی پی دسترسی داشته باشد.

این روزها شرکت های معتبر که خدمات اشتراک گذاری فایل ارائه می دهند نیز با تغییرات همراه شده و فقط از ورژن به روز و ایمن اف تی پی یا FTPS استفاده می کنند.

FTP ناشناس چیست و چه کاربردی دارد

در برخی از موارد سرور های FTP که حاوی اطلاعات غیر محرمانه و همگانی هستند؛ امکان دسترسی به اطلاعات و فایل ها را بدون نیاز به نام کاربری یا رمز عبور فراهم می کنند. این قبیل سرورهای اف تی پی اطلاعات خود را رمزنگاری نمی کنند و اجازه می دهند هر گونه فایلی را از آن ها دانلود کنید.

در سرورهای ناشناس معمولا از کاربران خواسته می شود که به جای یوزر نیم کلمه Anonymous به معنای ناشناس را وارد کنند و به جای پسورد ایمیل شان را.

FTP در موبایل چیست

از پروتکل اف تی پی برای تبادل اطلاعات و فایل در بستر اینترنت بین دو سیستم استفاده می شود‌.‌ این دو سیستم می توانند دو کامپیوتر، موبایل و کامپیوتر یا حتی کامپیوتر و کلود باشند.

شما به عنوان یک کاربر می توانید از نرم افزارهای اف تی پی کلاینت یا مرورگر های اینترنتی روی موبایل هوشمند خود استفاده کنید و بدین ترتیب در هر کجا که باشید با داشتن یک گوشی هوشمند به اطلاعات سرور FTP دسترسی داشته و آن ها مدیریت نمایید.

FTP در سایت های وردپرسی

در طراحی سایت های وردپرسی، همه اطلاعات ضروری سایت از جمله فایل ها، نوشته ها، عکس ها، فیلم ها، پلاگین ها و … روی سرور هاست ذخیره می شوند. یکی از روش های عالی برای دسترسی به اطلاعات هاست استفاده از پروتکل اف تی پی است.‌

به کمک پروتکل FTP از کامپیوتر شخصی خود به فایل های هاست سایت دسترسی داشته و می توانید هر گونه تغییراتی را روی این فایل ها اعمال کنید. البته پشتیبانی سایت و تغییر فایل های هاست کاری تخصصی بوده و بهتر است با مشورت افراد خبره صورت گیرد.

با استفاده از پروتکل اف تی پی روی سایت های وردپرسی می توان کارهای زیادی را انجام داد از جمله:

  • نصب قالب ها و پوسته های سایت یا حذف و غیرفعال سازی آن ها
  • نصب و حذف پلاگین های سایت
  • آپلود فایل های با حجم بالا در سایت
  • تغییر فایل htaccess و شخصی سازی طراحی سایت
  • رفع خطاهای مربوط به وارد نشدن به صفحه مدیریت وردپرس، خطای سرور و ….
  • بکاپ گیری از اطلاعات و فایل های سایت در صورت نیاز
  • و …

سخن پایانی

پروتکل FTP با بیش از نیم قرن قدمت، یکی از قدیمی ترین و در عین حال پرکاربردترین پروتکل های اینترنت است که امروزه نیز برای اهداف گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله سعی کردیم به طور مفصل به سوال FTP چیست پاسخ داده و تاریخچه، کاربردها، روش کار، طرز استفاده و امنیت اف تی پی را مورد بررسی قرار دهیم.

در پایان باید بگوییم که پروتکل اف تی پی هم مانند دیگر بخش های اینترنت به مرور زمان به روز رسانی شده و کیفیت، سرعت و امنیت تبادل داده ها و فایل در آن به شدت افزایش یافته است؛ لذا شما می توانید با خیالی آسوده از این پروتکل سودمند برای اهداف مورد نظر خود بهره ببرید

طراحی سایت در کرج
نمایش ویدیو درباره طراحی سایت در کرج
BACKGROUND 1024x640 - FTP چیست و چگونه کار می کند
Ofogh3 1024x624 - FTP چیست و چگونه کار می کند

فهرست مطالب

به موفقیت بپیوندید

اینها تنها تعدادی از مشتریان موفق ما هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *